תאונות תלמידים הכיסוי הביטוחי שלנו

ביטוח תלמידים ותביעות בגין תאונות במוסדות חינוך

חשיבותו של ביטוח תלמידים אינה ניתנת להכחשה. לאור אלפי הילדים שנפצעים בתאונות במוסדות חינוך מדי שנה, שמירה על ביטחונם ורווחתם היא בראש סדר העדיפויות של הורים, בתי ספר וגני ילדים. מאמר זה יספק הבנה מקיפה של ביטוח תלמידים, תביעות בגין תאונות ותפקידם של מוסדות חינוך בעניינים אלה. על סמך נתונים ממשרד החינוך ותובנות של עו"ד אימבר פרטוש גולן, מומחה בדיני נזיקין, נבחן את שכיחות פציעות התלמידים, הכיסוי שמעניקות פוליסות ביטוח התלמידים והתהליך של הגשת תביעה במקרה של תאונה. בנוסף, נבהיר את תפקידם של בתי הספר ומוסדות החינוך במצבים אלה ואת ההשלכות האפשריות של הגשת תביעה משפטית.

יותר מ-21 אלף תלמידים נפצעו במהלך השנה החולפת במוסדות החינוך ומחוצה להם. עו"ד אימבר פרטוש גולן מסבירה כיצד מגן עליהן ביטוח תלמידים

על פי נתוני משרד החינוך, בשנה החולפת נפגעו יותר מ-21 אלף תלמידים, בגילאי הגן ובית הספר, בתאונות שהתרחשו הן בגנים. חלקם נפגעו במהלך שהותם במוסד החינוכי וחלק מחוץ לשעות הלימודים. "המזל הוא", אומרת עו"ד אימבר פרטוש גולן, המתמחה בדיני נזיקין, "שהילדים שלנו מבוטחים מגיל 3 עד שהם מסיימים את לימודי בית הספר. הביטוח הזה מגן עליהם 24 שעות ביממה, בכל מקום שבו הם נמצאים, גם בבית, גם במוסד החינוכי וגם בימי החופש הגדול".

"הילדים", מוסיפה עו"ד פרטוש גולן,"מבוטחים לאורך כל השנה, גם בחופש הגדול ובכל מקום שהם נמצאים בו ובככל תאונה שמתרחשת הם מבוטחים. הביטוח הזה כולל את מרבית סוגי התאונות והפציעות, למעט תאונות דרכים, תאונות עבודה ופעולות איבה. כלומר הביטוח לא תקף על תאונות שניתן להיפרע מהן מביטוח אחר".

הביטוח הזה נעשה דרך המוסד החינוכי, הגן או בית הספר. הורי התלמיד משלמים את הרכיב הזה במסגרת תשלומי החובה בתחילת השנה. העלות היא נמוכה, רק כמה עשרות שקלים בשנה.

"הביטוח חל על כל הילדים מגיל 3-18, אך מעבר לזה", מוסיפה עו"ד פרטוש גולן, "הוא גם מכסה על כל הורה מלווה שמצטרף לפעילות של ביה"ס. הורה כזה מבוטח בביטוח תאונות אישיות אלא אם כן קיבל תשלום על זה".

– אם הילד נפצע, אז את מי תובעים?

עו"ד פרטוש גולן: "תובעים את ביטוח בית הספר. בתשלום של ההורה בתחילת השנה הוא מבטיח את הביטוח לילד. במקרה של פציעה יש למלא טפסים לצורך הגשת התביעה. חשוב לציין שברגע שהפגיעה התרחשה במסגרת החינוכית אז יש חשיבות גדולה בתיעוד, יש למלא טופס פציעה לצורך התיעוד. בכלל, התיעוד הוא חשוב: לפרט איפה הילד נפגע, מתי, מה קרה לו וכדומה. עוה"ד לנזיקין ידעו לאסוף את כלל המסמכים הרלוונטיים, חוו"ד רפואיות של מומחים רפואיים במידת הצורך ומתנהלים מול חברת הביטוח".

לצד זאת, נבהיר, בתביעות ביטוח תלמידים לא נבחנת אשמה או אחריות – לא של המוסד ולא אשם תורם של התלמיד. "לרוב", מוסיפה עו"ד פרטוש גולן, "מכוסות תאונות שיש נכות מ-5 אחוז ומעלה שכמובן צריך להוכיח אותן. הביטוח מכסה נכות זמנית או צמיתות, או אם יש מעל מספר מסוים של ימי מחלה, הוצאות שונות ועוד. למעשה, ככל שהנכות גבוהה יותר כך גם תשלום הפיצוי".

– הגשת התביעה משליכה בצורה מסוימת על בית הספר?

עו"ד פרטוש גולן: "אין לכך שום השפעה על בית הספר. ביטוח תלמידים הוא ביטוח שמבטח את הילד בחברת ביטוח. יש מצבים שבהם בהנחה שהייתה רשלנות של המוסד החינוכי, אז במקביל לתביעת הביטוח אפשר לתובע את ביה"ס או את הארגון שאחראים".

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ליצירת קשר לייעוץ

כתבות קשורות:

נגישות